Voetbalmateriaal

Met ingang van seizoen 2017/2018 krijgt ieder team (met uitzondering van de zaal) binnen ESA de beschikking over eigen voetbalmateriaal. Een team ontvangt 10 voetballen; 10 hesjes; 10 pionnen (5 gele en 5 rode), een ballennet, 1 kratje met 10 bidons (voorzien van het ESA-logo) en een waterzak.

Ieder team is zelf verantwoordelijk voor deze spullen en de spullen zullen niet tussentijds vervangen worden. Dit geldt ook voor de ballen. Een bal kwijt betekent dus trainen met minder ballen.

Op zaterdag bepaal je zelf hoeveel intrapballen je meeneemt. Bij thuiswedstrijden gebruik je 1 bal als wedstrijdbal. Deze worden dus voorlopig niet door ESA verstrekt, tenzij de praktijk anders gaat uitwijzen.

Toegang
Al deze materialen zijn opgeslagen in het ballenhok. Elk team heeft zijn eigen kastje, deze zijn genummerd van 1 t/m 84. De nummers zijn willekeurig verdeeld, bij de ingang van het ballenhok hangt een lijst met daarop de kastnummers van elk team. Vanuit elk team ontvangt 1 persoon de toegangssleutel, dit kan de trainer of een begeleider zijn. De persoon die de toegangssleutel in ontvangst neemt tekent voor ontvangst een gebruikersovereenkomst en zorgt ervoor dat aan het eind van het seizoen alles weer wordt ingeleverd.

Voor ieder kastje is een reservesleutel. Deze reservesleutel blijft bij ESA en wordt bewaard in de bestuurskamer. Als er een beroep moet worden gedaan op de reservesleutel, om welke reden dan ook, dan wordt het kastje door de beheerder met de reservesleutel geopend en gesloten. Deze sleutel blijft te allen tijde bij de beheerder.

De toegangsdeur tot het ballenhok is te allen tijde gesloten. Alleen de beheerder kan deze op verzoek openen (en sluiten). De ballenpomp staat ook in het ballenhok, het is verstandig deze door de beheerder te laten gebruiken, tenzij bij bijvoorbeeld drukte het niet anders kan.

Aanvullende materialen
Bij uitzondering, en mits beschikbaar, is het mogelijk om extra ballen te vragen als je met meer dan tien ballen wil trainen. Deze liggen in kastje 1 en worden door de beheerder verstrekt. Deze lever je na de training weer in bij de beheerder. Hetzelfde geldt voor aanvullende pionnen en hesjes.

Hulpmiddelen
Voor de teams waarvan de ballen in een ver kastje liggen is er een minitrapje aanwezig, deze hangt voor in het ballenhok. Tevens is er voor de kleinere man of vrouw een haak aanwezig om ballen naar voren te schuiven. Dit hoofdzakelijk voor kastjes 31 t/m 34 en kastjes 51 t/m 54.

Taken beheerder
De volgende taken worden door de beheerder uitgevoerd:

  • Openen en sluiten toegangsdeur ballenhok
  • Beheer ballenpomp (tenzij met toestemming van beheerder door anderen gebruikt)
  • Eventuele uitgifte extra ballen (kastje 1) en/of overige materialen  (kastje 84)
  • De te retourneren spullen weer in ontvangst nemen
  • Uitgifte reserveshirts (kastjes 80 en 81) en de grensrechters vlaggen (kastje 83)
  • Uitgifte hoekvlakken
Vragen of opmerkingen
Als je hier vragen of opmerkingen over hebt kun je contact opnemen met Rene Teering via voetbalzaken@esa-rijkerswoerd.nl.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!