ESA 1 nauwelijks te kloppen. - ESA

ESA 1 nauwelijks te kloppen.

7 januari 2023 10:00


ESA 1 nauwelijks te kloppen.

ESA beleeft sinds terugkeer Theo Weijs gouden tijden 

Roland Gerritsen (de Gelderlander)

Arnhem

Onder aanvoering van de dynamische middenvelder Theo Weijs (30) beleefde ESA een uitstekend kalenderjaar. De Arnhemse ploeg kroonde zich in 2022 tot de best presterende voetbalploeg uit deze regio. En het nieuwe jaar belooft nog mooier worden door de uitmuntende resultaten in de eerste helft van het huidige seizoen, waardoor het kampioenschap van de derde klasse A binnen handbereik is.

Het topjaar van ESA kan niet los worden gezien van de komst van Theo Weijs. De middenvelder, geboren in Arnhem en opgegroeid in Elst, keerde vorig jaar in de winterstop terug op het oude nest na uitstapjes bij eerst VVO en vervolgens MASV. ,,Ik had bij MASV een goede klik met coach Jan Oosterhuis, maar ik voelde mij toch niet helemaal op mijn gemak”, blikt Weijs terug. ,,Dat ik toen van baan veranderde hielp mee met de overschrijving. Bij ESA werd ik meteen weer belangrijk gemaakt door trainer Marco Bosch, zoals dat eerder onder Peter Gerritsen ook gebeurde.”

Sinds de terugkeer van Weijs ging het draaien bij de Arnhemse derdeklasser. ,,Ik dacht eerst nog wat zal het worden, want ESA verloor eerder dat seizoen met grote cijfers bij JVC Cuijk en DVOV. Maar opeens ging het draaien.” Dat het ging draaien, kan niet los worden gezien van de terugkeer van Weijs, die met 18 doelpunten in 2022 clubtopscorer werd. Was dat toeval? ,,Het is moeilijk om dat over jezelf te zeggen, we doen het tenslotte met het hele team”, zegt Weijs. ,,En daarnaast hebben we met Marco Bosch een goede trainer.”

Ondanks een serie van negen zeges op rij grijpt ESA vorig seizoen op de laatste speeldag buiten alle prijzen. De twee verliespartijen tegen de latere degradant Redichem en de nederlaag op de slotdag bij kampioen Dieren worden ESA fataal. Dit seizoen volgt de revanche, sterspeler Tom Titarsolej is weliswaar vertrokken naar RKHVV, maar coach Marco Bosch slaagt erin meerdere spelers terug te halen naar het oude nest. ESA begint daardoor in september met een sterkere groep aan het nieuwe seizoen.

Het leidt tot een verbluffende eerste helft van het seizoen: Alle elf (!) competitiewedstrijden worden gewonnen, waardoor ESA met de maximale score van 33 punten de winterstop ingaat. ,,Dat is genieten”, zegt Weijs. ,,Dit hadden we van te voren ook niet verwacht. We hebben nu een voorsprong van tien punten op de naaste belager en zestien punten op de nummer drie. Dit seizoen moeten we kampioen worden gezien de grote voorsprong die we hebben opgebouwd. Hoe vaak wordt je nu met een eerste elftal kampioen? Ik ben het nog niet eerder geweest.”
4E1DBC7C-25AD-4D40-ACBF-B132CA32F622.jpeg

59621E1C-221C-4CDA-A44F-129DE2CBF2EA.jpeg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!