Bericht van de voorzitter

12 februari 2021 10:45


Beste ESA-leden, 

Als eerste hoop ik dat het goed gaat met jullie gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is een erg zware tijd die ons geraakt heeft, en het feit dat we elkaar juist nu niet kunnen ontmoeten of kunnen  voetballen is voor veel leden een zware dobber.  

Graag willen wij jullie enorm bedanken met de loyaliteit die jullie hebben laten zien. Het overgrote  gedeelte van onze leden is lid gebleven en ook de vrijwilligers zijn zich blijven inzetten om te doen  wat kan in deze vreemde tijd. Dit is een erg positief signaal en zorgt ervoor dat wij als vereniging  straks in het oude (of misschien nieuwe) normaal weer kunnen doen waar we goed in zijn. Namelijk  een gemeenschap zijn, die gezamenlijk voetbal organiseert en daar enorm veel plezier aan beleeft. 

De corona maatregelen duren al erg lang, en dat trekt een enorme wissel op ons verenigingsleven.  Gelukkig hebben we voor de jeugd kunnen organiseren dat er “gewoon” getraind wordt en dat we op  zaterdag nog aanvullend kunnen voetballen en trainen. Voor de senioren (heren en dames) is de  toestand echter een stuk bleker en is zelf voetballen voor nu even uit ons leven verdwenen.  

Wij zullen er alles aan doen om voor de senioren voetbal mogelijk te maken zodra het weer kan. We  hebben inmiddels begrepen van de KNVB dat ze voornemens zijn om in het voorjaar kleinschalige  regionale competities te organiseren. Daar zijn we als ESA blij mee, en we zullen hier vol op inzetten  om dit te faciliteren.  

Hoewel het financieel een zware tijd is voor verenigingen, lukt het ons om financieel gezond te  blijven, wat ook een gunstig vooruitzicht is voor als de maatregelen versoepelen en we weer echt vrij  kunnen voetballen. We begrijpen dat het erg vervelend is, om contributie te betalen voor iets wat  bijna niet meer plaatsvindt. Vandaar dat we afgelopen november hebben aangekondigd, dat we een  aantal voorstellen zullen doen voor compensatie van de gemiste voetbalervaring in het seizoen 2019/2020 (vorig seizoen). Hierover vindt besluitvorming plaats in de ALV op maandag 22 februari  door de leden, jullie dus.  

Voor het huidige seizoen is het nog te vroeg om over compensatievoorstellen na te denken, omdat  de financiële implicaties voor dit seizoen nog niet te overzien zijn. Een eventuele compensatie voor  het huidige seizoen zullen we bespreken met de leden in de ALV in het najaar van 2021.  

We spreken hier de hoop uit, dat we zo snel mogelijk weer “normaal” mogen voetballen en bij elkaar  kunnen komen. Nogmaals bedankt aan al onze leden en vrijwilligers. En hopelijk tot snel.  

Groet, 

Danny Oudsen, 

Voorzitter

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!