Clubarbiter André Steffen krijgt zilveren tossmunt uitgereikt door Bjorn Kuipers

21 januari 2020 18:15


11 januari jl. was het jaarlijks arbitrage-event bij de KNVB in Zeist voor scheidsrechter en coördinatoren van de ARAG gecertificeerde verenigingen.

Dit jaar mochten wij iemand meenemen die veel voor de vereniging heeft betekend voor de arbitrage. Wij hebben voor André Steffen gekozen binnen de Scheidsrechtercommissie. Op 11 januari reden wij om 08:15 uur weg met André Steffen, Henric van Essen en Ron Enzerink. André wist op dat moment totaal niet wat er ging gebeuren en waar we heen gingen. Het was dus een gelukte, totale verassing voor André. Bij aankomst werd André voorzien van een gele keykoord als teken voor Special Guest.

Na in de ochtend diverse workshops te hebben gehad, ging André na de lunch met een aparte groep mee voor een rondleiding in het VAR centrum. Daarna hadden wij een lezing van Bjorn Kuipers. Aansluitend was er een uitreiking aan alle scheidsrechters die in het zonnetje werden gezet en kregen zij uit handen van Bjorn Kuipers een speciale tossmunt die gemaakt was door de Nederlandse Koninklijke Munt te Utrecht met een afbeelding van Bjorn Kuipers. Een unieke munt (wel een replica van de echte) die nergens te koop is. Kuipers had deze van de KNVB gekregen ter gelegenheid van de 150e internationale aanstelling van de FIFA-arbiter.

Met een gesigneerd boek en tossmunt ging André tevreden naar huis. Hij voelde zich zeer vereerd dat wij hem hadden uitgekozen.

André bedankt wat je tot nu toe hebt gedaan voor ESA en dat je nog lang mag fluiten.

Ron Enzerink
Scheidsrechtercoordinator ESA

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!